Зарежда Събития
10
юли
петък
юли 10 @ 8:00 - август 31 @ 17:00

Бургас продължава да е един от регионите с ниски нива на заболеваемост от COVID-19. Това се дължи на факта, че всики ние подхождаме отговрно и спазваме мерките за безопасност.

През юни в Бургас е било извършено мащабно срезово проучване, което ще продължи и в края на летния сезон. То е обхващало територията на община Бургас и още пет черноморски общини.

Изследването е било проведено в рамките на 20 работни дни и в него са се включили 150 служители на администрацията и такива заети в туризма. Методиката на изследването е зададена от Факултета по медицина в Бургас и неговия ръководител доц. Цветан Велинов, по методическите указания на проф. Кантарджиев и главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Изследването, което се прави в Бургас, е повторение на това в немския град Хайнсберг, провинция Северен Рейн-Вестфалия. То категорично доказва методически и научно, че в Бургас под 1% от жителите са се докосвали до COVID – 19.

Успоредно с имунологичното изследване, е бил извършен и анализ на морската вода, който отново е показал изключително позитивен резултат.

 

Детайли
Начало: юли 10 @ 8:00
Край: август 31 @ 17:00
Уебсайт: www.gotoburgas.com